Ingredients: 1 wild boar shoulder, light red wine, celery,
carrot and onion (250 gr. each) cinnamon (1/2 stick)
cloves (5), juniper berries (10-15) black pepper, bay leaves (5-6), salt, vinegar, chestnut honey,
olive oil and garlic.
Cut the shoulder into small pieces (watch out for splinters of bone!). 12 hours before cooking put boar, vegetables, spices, bay leaves and garlic in a glass container and cover everything with the wine. Rub the meat with care.
Heat the oil in a clay pot or steel.
dry the vegetables and fry. Dry boar and
put it in the pan. Sauté everything for few
minutes, then add the spices. Add
the vinegar and honey after a
while. Mix the vinegar and let it evaporate. add wine and salt, and cook
for 2 hours, stirring occasionally.
sure it does not burn! Turn off the heat and let stand for 2-4 hours. Accompanied with
chestnut polenta or rye bread. Drink with cider, strong beer
or lager spiced
red wine. The German wish you enjoy your meal!Cut the shoulder into small pieces (watch out for splinters of bone!). 12 hours before cooking put boar, vegetables, spices, bay leaves and garlic in a glass container and cover everything with the wine. Rub the meat with care.
Cinghiale stufato del Germanico
Ingredienti: 1 spalla
di cinghiale, vino rosso leggero, sedano, carota e cipolla (250 gr. ciascuno)
cannella (1/2 stecca) chiodi di garofano (5), bacche di ginepro (10-15) pepe
nero , foglie di alloro (5-6) , sale grosso, aceto, miele di castagno, olio e
aglio .
Tagliare la spalla in piccoli pezzi (attenzione alle schegge
di osso!) . 12 ore prima della cottura mettere cinghiale, verdure , spezie
alloro e aglio in un contenitore di vetro e coprire tutto con il vino.
Massaggiare la carne con cura.
Scaldare l'olio in un tegame di terracotta o di
acciaio. Asciugare la verdura e
soffriggerla. asciugare il cinghiale e metterlo nel tegame. Fate rosolare tutto
per pochi minuti, poi aggiungere le spezie. Aggiungere l'aceto e dopo poco il
miele. mescolare e fare evaporare l'aceto. Aggiungere vino e sale, e cuocere
per 2 ore mescolando di tanto in tanto. attenzione che non bruci! Spegnete il
fuoco e lasciate riposare per 2-4 ore . Accompagnate con polenta di castagne o
pane di segale. Abbinate sidro, forte birra doppio malto o vino rosso speziato. Il Germanico vi augura buon appetito!
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